مروارید

عیسی مسیح در انجیل متی(باب 13 آیه 45 تا 46) ملکوت آسمان را به دانه ی 3مروارید گران بهایی تشبیه نموده و می فرماید:«باز ملکوت آسمان تاجری را ماند جویای مرواریدهای خوب باشد و چون یک مروارید گرانبها یافت، رفت و تمام مایملک خود را فروخته آن را خرید».

چنانکه ملاحظه می شود از ایام قدیم دانه های مروارید از نگین های ارزنده جواهر به شمار آمده و از 6000 سال پیش به عنوان زینت مورد استفاده قرار می گرفته است. 2500 سال قبل از میلاد مسیح، تجارت مروارید در کشور چین رونق به سزایی داشت. اصولاً دانه های مروارید به این جهت طالبین بسیار دارد که احتیاجی به هیچ گونه پرداخت و تراش بعدی نداشته و در فرم طبیعی خود جلا و درخششی بسیار دارد.

70% مرواریدهای بدست آمده به عنوان مهره های گردنبند مورد استفاده قرار می 2گیرند. گردنبندهای مروارید معمولاً حدود 40 سانتی متر طول دارند و انواعی که دارای دو ردیف می باشند 80 سانتی متر طول داشته و به سوتیرز موسوم می باشند. گردنبندهای مروارید به ترتیب اندازه دانه های مروارید ردیف شده و به نحوی متقارن مرواریدهای درشت در وسط و به ترتیب در طرفین آن مرواریدهای کوچکتر قرار می گیرند. انتخاب و ترتیب دانه های مروارید با دقت چشم و توسط اشخاصی با تجربه و یا با استفاده از قالب های مخصوص شیاردار صورت می گیرد.

برای سوراخ کردن دانه های مروارید نقطه ای بر روی مروارید انتخاب می شود که معمولاً دارای نقص بوده و یا از کیفیت پایین تری برخوردار است. بر طبق توافق بین 4المللی قطر سوراخ دانه های مروارید گردنبند 0.3 میلیمتر است. عمق سوراخ هایی که برای تعبیه سنجاق در دانه های مروارید ایجاد می شود به 2.3 تا 3.4 قطر مروارید می رسد. دانه های مروارید آبی رنگ هرگز سوراخ نمی شوند زیرا ورود هوا از نقطه سوراخ شده رنگ این مرواریدها را تغییر می دهد.

پوسته خارجی مرواریدهای لکه لکه یا آسیب دیده را می توان از روی مروارید جدا کرد. قسمت های که به سختی آسیب دیده اند را نیز می توان برید. باقی مانده ی دانه های مروارید به عنوان دانه های نیمه و سه چهارم در بازار عرضه می شود که برای ساختن گوشواره و سنجاق سینه مورد استفاده قرار می گیرند. مرواریدهایی که بر اثر استعمال و نگهداری غلط درخشش مرواریدی آنها زائل شده است معمولاً به وسیله افراد متخصص مجدداً احیا می شوند.

کیفیت مرواریدها  به طور رسمی به چهار دسته تقسیم شده:

کیفیت: مرواریدی که کمتر از 10% نقایص سطحی داسته باشد ولی به هر حال جلای خوبی نشان می دهد.A

کیفیت: مرواریدی که در کمتر از 33% از سطح آن نقص مشاهده شود ولی جلای متوسطی نشان دهد.B

کیفیت: مرواریدی که در کمتر از دو سوم سطح آن نقصان مشاهده شود ولی جلای متوسطی نشان دهد.C

کیفیت: مرواریده که در بیش از دو سوم سطح آن نقص مشاهده شود و فاقد جلا باشد.D

1بهای دانه های مروارید بستگی به فرم، رنگ، اندازه و درخشش آنها داشته و اصولاً مرواریدهای کروی شکل گرانبهاتر از انواع دیگر می باشند. مرواریدهای نیمه کروی و یا مرواریدهایی که یک طرف آنها مسطح است به مرواریدهای دکمه ای موسوم می باشند. مرواریدهایی که فرم نامنظم دارند، مروارید باروک و نیمه باروک خوانده می شوند.

خانم های اروپایی و آمریکایی که پوست روشن تری دارند، مروارید صورتی را بیشتر ترجیح می دهند و خانم هایی موهای قدری تیره تر و سیاه دارند از مرواریدهایی به رنگ کرم استفاده می کنند.

رنگ های تیره و مات در مروارید معمولاً به صورت رنگ بری و یا رنگ دهی بهسازی می شوند.

واحد سنجش مروارید گرین است که یک گرین مساوی با پنج صدم گرم یا یک چهارم قیراط است. ولی امروزه وزن مرواریدها اکثراً با واحد قیراط سنجیده می شود. واحد سنجش وزن مروارید در ژاپن موم بوده و یک موم مساوی است با 3.75 گرم و یا 18.75 قیراط.6

بررسی مروارید

انواع مروارید:

  • مروارید طبیعی

  • مروارید پرورشی

  • مروارید بدلی

روش های تولید مروارید پرورشی:

  • آب شور

  • آب شیرین

آب شور:

  • آکویا (ژاپن)

  • دریای جنوب

  • تاهیتی

آب شیرین:

  • چین

  • آمریکا

  • ژاپن

عوامل تأثیر گذار بر کیفیت مروارید:

  • جلا

  • سطح

  • شکل

  • رنگ

  • ضخامت ناکر

  • اندازه

  • هارمونی

 5

رنگ مروارید:

  • آب گرم: زرد، نارنجی، صورتی

  • آب سرد: آبی، سبز، بنفش